Recept: Ribeye met bruschetta, geitenkaas, stoofperen en tijm

Porties: 8 | Kooktijd: 15 min.

Blog Image
Blog Image

Ribeye met bruschetta, geitenkaas, stoofperen en tijm

Porties: 8
Kooktijd: 15 min

Ingrediënten

  • 8 sneetjes stokbrood

  • 8 partjes stoofpeer

  • 125 gr zachte geitenkaas

  • Handje walnoten

  • Honing

  • 4 takjes tijm

Bruschetta instructies

  1. Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie. Grill de broodjes goudbruin in een grillpan.

  2. Ris de tijm van de takjes. Snijd de partjes stoofpeer in de lengte doormidden. Hak de walnoten in stukjes.

  3. Besmeer de sneetjes stokbrood met geitenkaas. Leg de partjes stoofpeer erop. Drizzle de honing erover. Maak het af met tijm en walnoot.

Ribeye bereidingswijze

  • Ribeye op kamertemperatuur

  • Afdeppen

  • Ruim zout en peper

  • Boter of olie in de pan

  • 4 minuten aan ene kant heet aanbakken

  • 4 minuten aan andere kant heet aanbakken

  • Takje rozemarijn na 2 minuutjes op het vlees leggen

  • Uit de pan

  • Boter uit de pan over het vlees

  • Aluminiumfolie losjes erover leggen

  • 10 minuutjes laten rusten (Geen vork gebruiken)

Eet smakelijk!