Recept: Heerlijke Sardijnse Pasta
Porties: 2 à 3 | Kooktijd: 10 min.
Ingrediënten
250g penne
4 Angus saucijzen
1 eetlepel venkelzaad
250g cherrytomaten
2 eetlepels taggiasche olijven
2 knoflooktenen
200ml rode wijn
Bosje peterselie
70g Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Klontje boter
Bereidingswijze
Pasta opzetten en al dente koken
Worstjes ontvellen en in stukjes plukken en deze mengen met de gekneusde venkelzaadjes
Knoflooktenen kneuzen en grof hakken en met olijfolie in de pan aanfruiten
Worst toevoegen en zachtjes meebakken met wat gemalen peper
Cherrytomaten toevoegen (grotere cherrytomaten kun je halveren) en even meebakken
Olijven, gehakte peterselie en wijn toevoegen
Even laten inkoken tot de alcohol verdampt is
Pasta afgieten en kookvocht opvangen
Pasta toevoegen in de pan en goed doorscheppen
Een beetje kookvocht toevoegen
Klontje boter toevoegen en geraspte parmezaanse kaas
Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout
Als de saus te droog is kun je nog wat kookvocht van de pasta toevoegen.
Pasta opdienen met geraspte parmezaanse kaas.

