Recept: Heerlijke Sardijnse Pasta

Porties: 2 à 3 | Kooktijd: 10 min.

Blog Image
Blog Image

Ingrediënten

  • 250g penne

  • 4 Angus saucijzen

  • 1 eetlepel venkelzaad

  • 250g cherrytomaten

  • 2 eetlepels taggiasche olijven

  • 2 knoflooktenen

  • 200ml rode wijn

  • Bosje peterselie

  • 70g Parmezaanse kaas

  • Olijfolie

  • Zwarte peper

  • Zout

  • Klontje boter

Bereidingswijze

Pasta opzetten en al dente koken

  • Worstjes ontvellen en in stukjes plukken en deze mengen met de gekneusde venkelzaadjes

  • Knoflooktenen kneuzen en grof hakken en met olijfolie in de pan aanfruiten

  • Worst toevoegen en zachtjes meebakken met wat gemalen peper

  • Cherrytomaten toevoegen (grotere cherrytomaten kun je halveren) en even meebakken

  • Olijven, gehakte peterselie en wijn toevoegen

  • Even laten inkoken tot de alcohol verdampt is

  • Pasta afgieten en kookvocht opvangen

  • Pasta toevoegen in de pan en goed doorscheppen

  • Een beetje kookvocht toevoegen

  • Klontje boter toevoegen en geraspte parmezaanse kaas

  • Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout

Als de saus te droog is kun je nog wat kookvocht van de pasta toevoegen.

Pasta opdienen met geraspte parmezaanse kaas.